Verkeer

Onze kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Dat is ons doel! Zowel te voet als met de fiets leren we onze kinderen de juiste attitudes en vaardigheden. Het hele jaar door organiseren we allerlei activiteiten zodat de kinderen allerlei situaties kunnen inoefenen.

10 op 10


Reeds enkele jaren werken wij samen met de verkeersdienst van de provincie Antwerpen. Zij reiken elk jaar labels uit aan verkeersactieve scholen. Wij behaalden in het schooljaar 2010-2011 ons label al voor de 5de keer op rij! Onze school is nu voor altijd een 10op10-school. Door onze positieve punten te behouden en elk jaar ook weer wat nieuwe activiteiten te plannen, proberen wij onze school verkeersACTIEF en verkeersMODERN te houden.

Verder kunnen wij elk schooljaar subsidies aanvragen voor verkeersprojecten. Zo werden er in het schooljaar 2011-2012 voor beide kleuterscholen 18 loopfietsen aangekocht van deze subsidies. Op deze manier kunnen de kleuters hun fietsvaardigheden trainen en kunnen zij sneller leren fietsen zonder zijwielen. Voor schooljaar 2012-2013 hebben we dankzij 10/10 nieuwe fietsrekken kunnen aankopen om in onze overdekte fietsenstalling te plaatsen.

Brevetjes

Vanaf de oudste kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar worden onze kinderen klaargestoomd voor het échte werk!  De eerste 4 jaren leren de kinderen alles over het stappen in het verkeer.  Vanaf het 4de leerjaar is het fietsen aan de beurt.  Het hele jaar door wordt er geoefend.  Op het einde van het schooljaar leggen de kinderen een examen af.  Als dit goed is krijgen zij hun brevetje.

Verkeersouders

Leren over verkeer kan alleen maar door het écht te doen!  Om al onze kinderen een individuele oefenbeurt te geven, helpen onze verkeersouders ons.  Zij nemen de kinderen mee de straat op om samen met hen te oefenen.  Per oefenbeurt worden de vorderingen en werkpunten van elk kind bijgehouden.  Dit oefenen is voor onze verkeersmama's heel intensief.  We zijn hen dan ook héél dankbaar dat zij dit voor onze kinderen willen doen.

En thuis?

Ook als de kinderen met het gezin de straat op gaan, zouden zij zich moeten houden aan de geleerde verkeersregels.  Mama's en papa's die het goede voorbeeld geven, zijn natuurlijk een must!  Enkel zo zullen zij zich zelf ook consequent op een veilige en juiste manier in het verkeer begeven.

Fluo!

Elk jaar weer moedigen wij de kinderen aan om fluo-hesjes te dragen.  Met ons donkerblauwe uniform is dat echt nodig!  We denken er zelfs aan om het fluo-hesje te verplichten van de herfst- tot de krokusvakantie.  Daar hoort u ongetwijfeld nog meer over!