Nieuws

Februari!

Schooltoneel 'De Heksen'

Voor de tweede keer konden kinderen, ouders en sympathisanten genieten van een mooi schooltoneel.

Deze keer werd gekozen voor “ de heksen” van Roald Dahl. Het werk van deze bekende jeugdschrijver stond in 2016 weer sterk in de belangstelling omdat hij toen 100 jaar zou geworden zijn. In dit boek is humor, spanning en fantasie mooi met elkaar verweven. Ideaal voor een toneelstuk. Het oorspronkelijke verhaal werd hier en daar aangepast en aangevuld met ideeën van de kinderen.

Vrijdag 9 februari was het zover. Na maanden repeteren was er de voorstelling voor een groot publiek! De 11 acteurs gaven het beste van zichzelf en kregen op het einde een daverend applaus! Enkele sfeerbeelden kan u terugvinden in het fotoalbum van de lagere school.


December!


Opbrengst Kerstmarkt kleuterschool voor 'Warmste Week'

https://dewarmsteweek.stubru.be/

Tijdens deze warme eindejaarsperiode willen we ons graag inzetten om een steentje bij te dragen voor ‘Appel &Ei’. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet  voor kansarme gezinnen in Schoten. Bij de sociale kruidenier ontvangen zij graag gezinnen voor een warme kom soep. Zij voorzien de gezinnen van een aantal broodnodige spullen aan voordeligere prijzen en zijn vaak een luisterend oor. Daarnaast investeren zij  sterk in huiswerkbegeleiding, wat wij als school alleen maar kunnen aanmoedigen.

Daarom lanceren we een warme oproep om ons morgen een bezoekje te brengen op onze…


Hoe kan u steunen?

De ‘ Warmste’ foto

  • Deel uw warmte met elkaar door samen een leuke foto te maken.
  • Lachende snoetjes, gekke gezichten, een kerstmuts of een gekke kerstbril,…
  • Dankzij uw vrije bijdrage in het ‘fotokraam’ kan u uw warmte doorgeven.

Heerlijke verse en ‘Warme’ soep

  • Zin in een heerlijk bekertje verse pompoensoep?
  • De opbrengst gaat integraal naar de ‘Warmste Week’

Ook de leerlingen van de lagere school nemen deel aan "de Warmste Week"!


Ook Sint - Cordula neemt deel aan de warmste week... 

samen maken we zoveel mogelijk prachtige buttons en zamelen we zo centen in voor kleine Mia.

 

De ouders en broer van Mia kregen onlangs te horen dat ze aan het syndroom van RETT lijdt. In haar hoofd zal ze voor altijd 4 maanden oud blijven. Stappen, lopen, praten,... zal ze waarschijnlijk nooit kunnen. Juffrouw Griet kent dit dappere en prachtige gezin. Hun verhaal liet ons niet koud. Natuurlijk moet dit gezin veel aanpassingen doen in huis en verschillende spullen kopen. Met onze actie willen we ons steentje bijdragen. 

 

Dus... alle kinderen gaan vanaf maandag aan de slag en maken BUTTONS. Het zullen stuk voor stuk kunstwerkjes worden. Voor 1 button vragen we 3 euro. Vanaf 4 kosten ze 2,5 euro. De opbrengst gaat integraal naar Mia.

 

Alvast bedankt voor uw warme steun. November!

Feestelijke opening nieuwe speelplaats

Iets later dan verwacht, maar met ongelooflijk veel enthousiasme, werd de nieuwe speelplaats feestelijk geopend! 
De eer was aan pastoor Flor Stes, die de realisatie van dit project mee mogelijk maakte. 
De kleuters genieten volop van de nieuwe speeltuigen en van de extra bewegingsruimte waarop zij zich volop kunnen uitleven. 
Dit was duidelijk te zien aan hun enthousiasme waarmee ze gezongen en gedanst hebben! 
Foto's en filmpjes zijn te bewonderen in het fotoalbum.

Ook de buitenwereld mocht meegenieten dankzij een leuk bericht in de Gazet Van Antwerpen.

Kleuters bezorgen een onvergetelijk cadeau aan leeftijdsgenootjes in Afrika

Het grootouderfeest van de kleuterschool Venstraat - Sint Cordula stond dit jaar in het teken van Afrika. De kleuters werden gedurende 2 weken
ondergedompeld in het leven in het mooie Afrikaanse continent met al haar facetten.

Een belangrijk onderdeel hiervan was de deelname aan de solidariteitscampagne ‘Schoenmaatjes’ van Edukans vzw. Zo leerden onze kleuters iets bij over het leven van leeftijdsgenootjes in Congo en konden ze op kindermaat iets concreet voor hen betekenen. Een simpele schoendoos werd versierd en gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed dat ze van thuis meebrachten en kreeg een centrale plek tijdens de apotheose voor de grootouders. Zij konden die dag genieten van dans, muziek en knutselwerken van de kleinkinderen en samen een Afrikaans hapje proeven.

De gevulde schoendozen werden op het einde van het project afgehaald met de vrachtwagen en naar een school in Congo gebracht waar de
kinderen binnekort hun onvergetelijk cadeau mogen ontvangen.


Oktober!

In de kleuterscholen werden de grootouders nog eens extra in de bloemetjes gezet!

Op maandag 23 en 24 oktober werden de grootouders van de kleuters van Gelmelen uitgenodigd om te komen proeven van de herfstsfeer op school. Tijdens twee weken durend project toverden de kleuters samen met hun juffen de ganse kleuterschool om in een prachtig herfsttafereel. In de ene klas ontdekten de kinderen allerlei nieuwigheden over bosdieren zoals egels en spinnen, terwijl ze in een andere klas vooral met de herfstkleuren, de bomen en de herfstvruchten aan de slag gingen. Van heksen en kabouters tot de leefwereld van een uil... kortom genoeg stof om tentoon te stellen en de kleuters gaven trots al hun grootouders een uitgebreide rondleiding doorheen de kleuterschool. Graag willen we de grootouders nog eens bedanken voor hun talrijke aanwezigheid en zetten we het ganse kleuterteam en de kleuters nog eens in de bloemetjes voor hun fantastische inzet! De foto's kan u terugvinden in het album van kleuterschool Gelmelen.

Op donderdag 26 oktober worden de grootouders van de kleuters in de Venstraat ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur. Een verslag volgt zeer spoedig!

Boerderijklassen 1ste leerjaar en zeeklassen 6de leerjaar!

Vorige week beleefden de leerlingen van het eerste leerjaar twee fantastische dagen op de boerderij. 
Dieren verzorgen, een ritje op de pony, brood bakken, kaarsen maken,... kortom een geweldige ervaring.

Deze week genieten onze zesdeklassers van een leerrijke, actieve, leuke, ontspannende en gezellige week aan zee.
Benieuwd naar hun avonturen? Elke avond brengen zij kort verslag uit. 
Klik snel door naar de 'klassen' en neem een kijkje bij het 6de leerjaar!
Er wordt ook heel wat beeldmateriaal verzameld! Deze zijn terug te vinden in het fotoalbum van de lagere school.

September!

Start nieuw schooljaar!


Op 1 september mochten we opnieuw een fantastische bende kinderen verwelkomen op onze school! Misschien een beetje chaotischer dan andere jaren, maar met minstens evenveel enthousiasme vloog het ganse team erin. Op alle drie de vestigingen werd er tijdens de zomer heel hard gewerkt aan de infrastructuur. 

In de lagere school wordt er nog volop verbouwd. Enkele klassen konden al hun intrek nemen in hun spiksplinternieuwe klasruimtes. Enkele anderen moeten nog even geduld uitoefenen. We duimen dat alles optimaal mag verlopen en spoedig afgerond kan worden.

In de Venstraat mochten de kleuters al volop genieten van een heel gamma aan nieuwe speeltuigen. Er wordt nog volop gewerkt aan het groene deel van de speelplaats. Zodra alles af is plannen we een feestelijke opening en bent u welkom om een kijkje te komen nemen!

https://drive.google.com/open?id=0B7qE3pC6lw0jLUZNS3pULThLTVU


In de Gelmelenstraat zijn de twee klassen met oudste kleuters gestart in het kasteeltje aan het park, het Gelmelenhof. Op dinsdag 29 augustus werden deze kleuters samen met hun ouders al een keertje uitgenodigd voor een eerste kennismaking, een eerste oriëntatie in verschillende lokalen, een blik in de leuk ingerichte hoeken, om voor de eerste keer de sfeer opsnuiven van het prachtige kasteeltje waar zij zich het ganse schooljaar naar hartenlust mogen uitleven.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170901_03048316/kleuters-leren-en-spelen-in-levensgrootpoppenhuis


Kortom een dikke pluim voor het ganse schoolteam! 

De start van het schooljaar ging ook niet alleen voor ons onopgemerkt voorbij, dat kan u lezen in enkele leuke artikeltjes: